През цялата година децата от Jolly English участват в много скайп обмени, целта на които е да говорят на английски с деца на тяхната възраст от различни страни по света, които учат по същата програма и да създават приятелства. Разгледайте малка част от проектите, които  правихме през 2017година.За по- новите ни проекти, разгледайте страницата ни ‘Новини’.

На 17.04.17 беше поредния ни скайп обмен , но този път с деца от Япония. С голяма радост споделям малко снимки от скайп разговора ни с децата от Япония вчера, които учат по същата програма, по която учим и ние. Преживяването беше невероятно. Децата говориха на английски, задаваха си въпроси, показваха любимите си предмети, участваха в предизвикателство за познаване на храна и животни. Много интересна беше и последната част от разговора, в която ние показахме на япончетата как боядисваме яйца, а пък те ни показаха как ядат ориз с клечки. Очакваме с нетърпение да говорим пак с тях.

На 03.05.17 се състоя скайп разговора ни с деца от Русия. Децата си задаваха много въпроси, за да разберат повече за себе си.Беше много вълнуващо за всички. Особено предизвикателството с цветовете. Благодарим за снимките, които те ни показаха от техния град. Очакваме с нетърпение следващата ни среща, когато и ние ще им покажем неща от София.

На 14.06.17 pазговорът ни с децата от Полша мина чудесно! Задавахме си въпроси, описвахме любимите си предмети, играхме на камък, ножица, хартия. Децата от Полша ни показаха и класната им стая. Благодарим им от сърце. Очакваме с нетърпения следващата ни среща.

Една запомняща се среща с писателката Karen Inglis

Благодарим от сърце на Karen Inglis за невороятната среща, която имахме с нея на 7.02.2018 и за възможността и Jolly English да се включи в World Read Aloud Day. Карън разговаря с децата,  прочете им  книжката си Ferdinand Fox’s big sleep, зададе им интересни въпроси, показа им две кратки видеа с истинска лисица заснета в Лондон, показа им и новата си книжка за лисичката и едно малко таралежче. Говорихме и с какво се хранят лисиците. Накрая говорихме и за времето. След като разбраха, че лисиците обичат да ядат паяци, Гого даде предложение да си вземем лисици за домашни любимци, за да изяждат паяците вкъщи.?
Беше много вълнуващо.

Learning is Fun!