Програмата "Дизайн Шампиони"
е иновативна проектно базирана програма, която
се провежда в Jolly English и която е подходяща за деца на възраст
3-6 год. и 7-10 год.

Проектите

Проектите са предизвикателства, с които децата се запознават със света на реална професия и решават проблем по нов и интересен начин. Всяка мисия има три основни етапа - "Опознавам", "Избирам" и "Създавам".

Дванадесет теми 

Всеки проект е свързан с реална професия или занимателна активност. Децата влизат в ролята на космонавти и архитекти, разказвачи и лекари, еколози и автомобилни дизайнери - така развиват емпатия, опознават и осмислят света от най-различни гледни точки.

Дизайн мислене

Проектите са базирани  на метода "дизайн мислене", разработен в Станфордския университет. Това е водеща методология за креативно решаване на проблеми и създаване на иновации в световен мащаб. Прилага се от установени компании като Apple, Google, IBM, SAP и Nike.

Умения

Развиват се 7 ключови умения в децата - креативност, решаване на проблеми, търпение и концентрация, емпатия, взаимодействие в екип, увереност и презентиране. Прогресът на децата по уменията се следи със специалните карти."

Материали 

Децата получават дневници със задачи за попълване (които после гордо се показват вкъщи); Имаме и всички необходими материали по темата за показване или презентиране в класната стая и допълнителни неща, с които родителите да продължат темата у дома.

Още нещо...

Изключително съм щастлива, че в Jolly English децата могат да се докоснат до този нов начин на учене.

Learning is Fun!